Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Mingua Garnacha Blanca sobre lías 2019

9,70

D.O. Somontano

Verpakking per 6

100% Garnacha Blanca, crianza sobre lías
De Garnacha Blanca is afkomstig van de  paraje 'Los Oncenos' gelegen aan de voet van het Monasterio del Pueyo.
Het was een zeer koude winter in 2019, met langdurige anticycloon, overvloedige sneeuw en af en strenge vorst.
De zomer begon met abnormaal hoge temperaturen gevolgd door een aantal zeer warme en droge maanden . De derde week van augustus kwam gelukkig  belangrijke neerslag die terug evenwicht bracht in de rijping van de druiven.

Mooi briljant strogeel.
Intens aroma met hints van rijp wit fruit en mooie banketbakkerij impressies.
Zeer mooie mondvulling, breed en evenwichtig, zalvend en romig dankzij de opvoeding op fijne droesem. Opnieuw mooi wit fruit, steenfruit en hints van vers gebakken brood, beetje witte peper, mooi onderbouwd door fijne zuren, minerale ondertoon.
Op het einde een klein typisch bittertje van de Garnacha Blanca!
Aangename afdronk.
 


Bodegas Fábregas   Geef alle wijnen
Sinds de oprichting in 1984 heeft de oorsprongsbenaming D.O. Somontano, gelegen aan de voet van de Pyreneeën in de provincie Huesca, een uitstekende wijnreputatie weten te verwerven.
Deze  relatief jonge wijnappellatie , werd de laatste decennia vooral nationaal en internationaal bekend, dankzij 'Franse' druivenvarieteiten, maar gelukkig hebben de jongere wijnmakers de waarde en het belang ingezien van hun traditie en autochtone variëteiten.
De familie Fábregas, met name Don José María Fábregas Roy,  heeft mede aan de wieg gestaan van oprichting van de D.O. Somontano in 1984.

Bij Bodegas Fábregas, opgericht in 1883, wordt de traditie van vijf generaties wijnbouwers &  wijnmakers door de jonge Gonzalo Alcalde Fábregas, met veel enthousiasme en kennis van zaken verdergezet.
Gesitueerd in het oude centrum van Barbastro, de Barrio San Juan, in een oude gerehabiliteerde alcoholstokerij, waarbij de oude architecturale magazijnen en destillatietoren, werden behouden.
In de afgelopen jaren hebben de installaties een grondige modernisering ondergaan.
De recent gemoderniseerde faciliteiten beschikken over alle benodigde apparatuur voor het oogsten, verwerken, vinifiëren van de druiven en het rijpen en bottelen van de wijnen.

Bodegas Fábregas bezit 52 ha wijngaarden en zet zich recent in voor de herwaardering van de autochtone druivenrassen; Garnacha Blanca, Moristel, Garnacha Tinta en misschien zelfs Parraleta, naast de traditionele variëteiten die de regio de laatste decennia als het ware hebben overspoeld: Merlot, Cabernet, Syrah, Chardonnay en Gewürztraminer.

Maar eveneens maakt traditie deel uit van hun manier van werken en van het maken van wijnen, zoals de wijnen de we u voorstellen met de naam Mingua, verwijzend naar de maanstand 'afnemende maan', waar bij in heel Alto Aragón de overtuiging  aanwezig is dat de wijnen nadien beter bewaard kunnen worden indien ze in vaten/cuves  liggen opgeslagen tijdens afnemende maan in de winter, met als effect dat de wijnen tot rust komen en zuiver en stabiel worden.

De wijnen van Bodegas Fábregas weerspiegelen de traditie, het leven, maar met een vleugje levendigheid en unieke durf.
Dit wijnhuis produceert zowel jonge, aangename en drinkklare zomerwijnen, wit, rosé en rood, als gerijpte wijnen met een sterk traditioneel karakter en een totaal vernieuwd gamma dat traditie en moderniteit verenigd, een grote verscheidenheid aan nuances.

"Wij zijn een familiaal wijnhuisje dat altijd is gegroeid met een grote verbondenheid, als het ware geworteld in, met dit land, werkend en vermogen genererend met wijn en we zijn trots om door te gaan met de nalatenschap van onze voorgangers"


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.