Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Lo Petit Pau 2019 NIEUW

13,80

D.O.Q. Priorat

Verpakking per 6

Garnacha, Syrah, Merlot en Cabernet Sauvignon
De nieuwe instapwijn van dit kleine wijnhuis is van meet af aan een schot in de roos, met de bedoeling deze als typische 'tapas'wijn, wijn per glas geserveerd in de lokale en traditionele bars in Spanje, in een ongedwongen sfeer, samen met vrienden, vol smaak, zonder te moeilijk te zijn, maar toch met een typisch 'Priorat'karakter.
De druiven worden de hand geoogst en geselecteerd van uit de percelen gelegen in Poboleda. Deze wijn onderging geen eikrijping.

Zeer briljante en intens kersenrode wijn met paars gekleurde langzame tranen.
Mooi intens fruitige aanzet in de neus, zoete rijpe bosvruchten, rijpe frambozen, cassis,
grafiet en zoethout, op een mooi kruidige achtergrond.
Het terroir van de Priorat, leisteen of 'Llicorella', geeft de wijn mineralige en aardse toetsen

Geconcentreerd en compact in de mond, zeer vol vlezig met de zachte tanninestructuur maakt deze geconcentreerde wijn al ongelooflijk toegankelijk.
Een rijke volle en jeugdige wijn met een geweldig mondgevoel, zijdezacht, weelderige tannines,.

Deze wijn combineert kracht met zachte vlezigheid, een onweerstaanbaar charmeoffensief..?

Aanbevolen bij gegrild rood vlees,  geroosterde pepers, wild met gelei van zwarte bessen, geroosterde gans, Spaans varkensvlees,. daar waar een malse fruitigheid en vlezigheid is aangewezen.
 


Celler Hidalgo Albert - BIO   Geef alle wijnen
Si al mundo vino y no bebe vino, ¿a que vino?

Na al die jaren hebben we eindelijk opnieuw een Priorat in ons gamma.

Vanaf de 12de eeuw werd de wijnbouw 'gesystematiseerd' door de Kartuizer monniken van het 'Cartoixa Scala Dei' gelegen in het gelijknamige dorp. Door de eeuwen werden de wijngaarden onderhouden door de monniken totdat in 1835, de gronden werden onteigend door de staat. Gevolgd door de verwoesting die philloxera plaag toebracht aan de wijngaarden aan het einde van de 19de eeuw, verdween de wijnproductie in de regio en zorgde voor ontvolking van dit 'woeste' gebied.  

In 1932 werd de basis gelegd voor de erkenning van Priorat als te beschermen wijngebied, maar door socio-economische omstandigheden was het wachten tot 1954 voor de officiële erkenning, pas in 2000 kwam de erkenning als D.O.Ca. (D.O.Q)

De zeer ruige geografie van dit gebied, gebiedt de aanplant van de wijngaarden op soms hele steile hellingen ('Costers' in het Catalaans), waarvan sommige mechanisch niet toegankelijk zijn. Daarom werkt men hier met meer traditionele (manuele) teelt.
Het landschap en zijn typische ondergrond 'llicorella', samen met de autochtone Garnacha en Cariñena zijn de typische kenmerken van de Priorat, die de wijnen een zo uitgesproken karakter en identiteit te geven.

Het dorp Poboleda, toponiem vernoemd vanuit het Latijn vertaald 'populierenbos', is gelegen in het  noordwesten van de 'comarca', op de flank van een heuvel, aan de rechterover van de rivier de Siurana. In het noorden beschermd door de uitlopers van het Montsant-massief, in het zuiden door de noordwestelijke hellingen van de Sierra del Molló.

De naam '1270 a vuit' van de wijnen verwijst naar de 8 families die in 1270 in Poboleda woonden, het jaar van de toekenning van de stadsrechten aan Poboleda.  

De Familie Hidalgo Albert beweegt zich al meer dan 25 jaar in de wijnwereld, startend als verdeler van wijnen van en in de regio Cataluña, namen ze in 2003 het moedige plan op een klein familiaal wijndomein op te bouwen in Poboleda, D.O.Q. Priorat, een wijnregio waarvoor ze zeer veel waardering hebben.

Verborgen achter bomen, 'toegankelijk' via een onverharde weg, ingeplant in de heuvels 'les Salenques'.
Een immense opgave was de aanleg van de wijngaarden op zeer steile, bijna ontoegankelijke hellingen, alsmede de opbouw van het wijnhuis, op een zorgvuldig uitgekozen plek, met een natuurlijke waterbron.
Hun filosofie: biologische wijnen van de hoogste kwaliteit produceren, binnen een familiale sfeer, als reflectie van de wijngaarden, terroir en hun omgeving, en daar zijn ze zeker en vast in gelukt.

De Bodega werd, perfect geïntegreerd, werd opgetrokken op de Finca Les Salanques, gelegen in een beschermd natuurgebied.
Het wijndomein verdeeld over drie wijngaarden ('Les Salenques', 'Barranc del Coll Beix' en 'el Matxerri')(totaal 8ha), met zeer heterogene topografie (h=350-500m) en oriëntatie, noopt tot verschillende oogsttijdstippen, ten gevolge van uiteenlopende rijpingsmomenten.
De aangeplante variëteiten zijn: Garnacha, Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Cariñena (Samsó), Garnacha Blanca en Viognier.
De eerste wijn werd in 2007 geproduceerd.
Voor wijntechnische  en oenologische aspecten werken ze samen met wijnmaker Toni Coca.

Zowel de aanplant als alle andere werkzaamheden in de wijngaard gebeuren manueel (wat een hele opgave is).
Het wijnhuis en de installaties zijn voorzien op een productie van 100.000 flessen, waar ze momenteel slechts de helft van produceren.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.