Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
L'Arenal 2018

13,50

D.O. Valencia

Verpakking per 6

100% Monastrell, wijngaard Finca la Lloma Rasa, 6 maanden in Frans eiken (500l)
Zoals je uit de naam van deze wijn al kan vermoeden, is L'Arenal afkomstig van een wijngaard, Finca la Lloma Rasa, 2,60ha, op een zeer zanderige bodem (arena=zand), bovenop een dieper liggend kalkhoudend bodem, gelegen op 550m hoogte.
Het bijzondere karakter van deze oude wijngaard (>60 jaar) is wat ze in deze wijn willen overbrengen.

De manueel geoogste druiven (kisten 18kg) ondergaan een koude maceratie (8°C) gedurende 36 uur, alvorens de maceratie en alcoholische gisting (26°C - 35 dagen) te ondergaan (40% druiven met rist) in eiken vaten van 900l.

Donkere kersenkleur, mooi extractie, langzame lichtgekleurde tranen.
Vergeet de typische gestoofde aroma's van overrijpe Monastrell-wijnen, hier krijg je iets compleet anders, serieuzer.
In de aanzet vooral aromatische kruiden, zoiets als tijm, laurier, zelfs lavendel, frank,  rechtuit,. ook wat rode neuzekes....
Zet soepel aan, nog jong, sappig, midden vulling met redelijke wat tanninnes, zonder protagonisten te zijn, goed geïntegreerde hout.
Wat steviger, meer geconcentreerd dan andere wijnen van dit wijnhuis, wat ruwer ook,
maar opnieuw verrassend vanwege zijn lichtheid en frisheid. Mooie persistentie.
Wijn met zeker en vast nog wat reserve.

Serveer met gebraden rood en wit vlees, champignons, wild en gevogelte,  stoofschotels, schotels met rijkelijke saus (misschien zelfs tomaat), etc ... of geniet gewoon van deze wijn.Can Leandro - NIEUW - (BIO)  Geef alle wijnen
Van dit kleine wijndomein komen grootse en niet alledaagse wijnen van bijna vergeten en teloorgegane inheemse variëteiten, onderbouwd door een lange traditie van wijnbouwers, de identiteit van het terroir, de karakteristieken van de variëteiten en de eigenheid van de wijnbouwer en jonge wijnmakers.

Opgericht in 2013 door de broers Gabriel en Alberto Sanchís Mestre, met respect voor de natuur, duurzaam en met minimale interventie, maar stoelend op decennia van familiale traditie in de Valenciaanse wijnbouw.
Zich onderscheidend van de historische bulkwijntraditie, door drie belangrijke basisprincipes te hanteren; de beste percelen selecteren, diegene die al jaren de beste druiven voortbrengen, enkel met  autochtone druiven werken, waaronder Monastrell, Bonicaire en Merseguera, en daarenboven een niet aflatende passie en optimisme tentoon spreiden.
Resulterend in wijnen zoals zijzelf, vol leven, passie en doorzetting!
Op deze manier slagen ze er in het territorium te behouden en een sociale en culturele traditie voort te zetten die anders gedoemd is te verdwijnen door globalisering.

Can Leandro, verwijzend naar de hoeve van de grootvader van de jonge wijnbouwers, ligt nabij Ontinyent, een gemeente ten zuiden van Valencia, in de gouden driehoek van de subzone Clariano (Ontinyent, Fontanars en Moixent).
Bij Celler Can Leandro zijn ze zich er zeer van bewust dat de druif het fundamenteel onderdeel is van het project. Daarom, naast uitgebreide controle, toewijding en zorg voor de wijngaarden, zijn ze bijna obsessioneel bezig met het herstel van oude wijngaarden met inheemse druiven (Monastrell, Merseguera en Bonicaire in het bijzonder).
De geselecteerde wijngaarden bezorgen hen enerzijds een onbetwistbare kwaliteit aan druiven, maar anderzijds eveneens een instandhouding van het landschap en het territorium, waarbij een traditie wordt voortgezet, zowel op sociaal en cultureel vlak.
De variëteit zelf bepaalt uiteindelijk de smaak en het karakter van de wijn is, daarom besteden ze heel veel aandacht aan het werk in de wijngaard, met oude en (ver)nieuwe(nde) veldtechnieken en oenologie.
De wijngaarden, veelal met niet-geënte wijnstokken (pie franco), gelegen tussen 550-650m hoogte, op zeer uiteenlopende ondergronden, waar elke variëteit volledig tot zijn recht komt.
Gelegen in de vallei van de rivier Clariano, die een positieve invloed heeft op de nabij gelegen wijngaarden van de druivenrassen Bonicaire, Monastrell en Merseguera, deze zorgt namelijk voor voldoende ondergrondse vochtreserve tijdens de zomers, en levert een frisser microklimaat.

Can Leandro wil ons vooral op een speels en aangename manier laten kennis maken met de Valenciaanse wijnen en de hiervan aan de basis liggende autochtone variëteiten, die ondanks hun bulkwijntraditie, duidelijk veel meer te bieden hebben.. klaar?


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.