Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Panxut 2019

12,95

D.O. Valencia

Verpakking per 6

100% Bonicaire, gisting en rijping op eiken (500l)
Met veel talent en niet een klein beetje geduld, recupereerden de gebroeders Sanchis de autochtone Bonicaire van een oude wijngaard, gelegen op 550m hoogte, op een arme zand-leem ondergrond.

Na een maceratie gedurende 36u op lage temperatuur (8°C), vergisten volledig trossen (met rist) gedurende 35 dagen (25°C) in grote eiken vaten (500l), om nadien hierin ook gedurende 6 maanden te rijpen. De wijn onderging een lichte filtering, maar geen stabilisatie.

Lichtere kleur, dan gewend in Spaanse rode wijnen.
Indrukwekkende neus, niet wat betreft kracht, maar in zijn finesse en complexiteit; speels, groen kruidig, floraal, een hint van ananas, vers rode vruchtensap, krieken, veen- en aalbessen, aardse impressies, floraal, zeer verfijnd!
Dit wordt bevestigd in mond idem, verfijning ten top, sappig, hele mooie 'trippelende' zuren, lichtjes nerveus, uitnodigend, opnieuw het rode fruit van krieken en aalbessen, en mooie kruidigheid.
Mooie, lange, balsamische afdronk,. opnieuw, heerlijke fraîcheur.

Breed toepasbaar, ook wanneer je normaliter naar wit zou grijpen!
Probeer het eens met een krachtige paella, om in de regio van de wijn te blijven, ook met slakken of een lekker stoofpotje, perfect voor elk informeel diner met de meest gevarieerde tapas.


Can Leandro - NIEUW - (BIO)  Geef alle wijnen
Van dit kleine wijndomein komen grootse en niet alledaagse wijnen van bijna vergeten en teloorgegane inheemse variëteiten, onderbouwd door een lange traditie van wijnbouwers, de identiteit van het terroir, de karakteristieken van de variëteiten en de eigenheid van de wijnbouwer en jonge wijnmakers.

Opgericht in 2013 door de broers Gabriel en Alberto Sanchís Mestre, met respect voor de natuur, duurzaam en met minimale interventie, maar stoelend op decennia van familiale traditie in de Valenciaanse wijnbouw.
Zich onderscheidend van de historische bulkwijntraditie, door drie belangrijke basisprincipes te hanteren; de beste percelen selecteren, diegene die al jaren de beste druiven voortbrengen, enkel met  autochtone druiven werken, waaronder Monastrell, Bonicaire en Merseguera, en daarenboven een niet aflatende passie en optimisme tentoon spreiden.
Resulterend in wijnen zoals zijzelf, vol leven, passie en doorzetting!
Op deze manier slagen ze er in het territorium te behouden en een sociale en culturele traditie voort te zetten die anders gedoemd is te verdwijnen door globalisering.

Can Leandro, verwijzend naar de hoeve van de grootvader van de jonge wijnbouwers, ligt nabij Ontinyent, een gemeente ten zuiden van Valencia, in de gouden driehoek van de subzone Clariano (Ontinyent, Fontanars en Moixent).
Bij Celler Can Leandro zijn ze zich er zeer van bewust dat de druif het fundamenteel onderdeel is van het project. Daarom, naast uitgebreide controle, toewijding en zorg voor de wijngaarden, zijn ze bijna obsessioneel bezig met het herstel van oude wijngaarden met inheemse druiven (Monastrell, Merseguera en Bonicaire in het bijzonder).
De geselecteerde wijngaarden bezorgen hen enerzijds een onbetwistbare kwaliteit aan druiven, maar anderzijds eveneens een instandhouding van het landschap en het territorium, waarbij een traditie wordt voortgezet, zowel op sociaal en cultureel vlak.
De variëteit zelf bepaalt uiteindelijk de smaak en het karakter van de wijn is, daarom besteden ze heel veel aandacht aan het werk in de wijngaard, met oude en (ver)nieuwe(nde) veldtechnieken en oenologie.
De wijngaarden, veelal met niet-geënte wijnstokken (pie franco), gelegen tussen 550-650m hoogte, op zeer uiteenlopende ondergronden, waar elke variëteit volledig tot zijn recht komt.
Gelegen in de vallei van de rivier Clariano, die een positieve invloed heeft op de nabij gelegen wijngaarden van de druivenrassen Bonicaire, Monastrell en Merseguera, deze zorgt namelijk voor voldoende ondergrondse vochtreserve tijdens de zomers, en levert een frisser microklimaat.

Can Leandro wil ons vooral op een speels en aangename manier laten kennis maken met de Valenciaanse wijnen en de hiervan aan de basis liggende autochtone variëteiten, die ondanks hun bulkwijntraditie, duidelijk veel meer te bieden hebben.. klaar?


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.