Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
La Lloma 2018

10,50

D.O. Valencia

Verpakking per 6

60% Boncaire & 40% Monastrell, Gisting in betonnen tanks, op amforen en eiken, rijping op inox.
Opnieuw een zeer interessante wijn van de gebroeders Sanchis, door los te breken van het klassieke keurslijf en de vinificatiemethodes aan te passen aan de verschillende variëteiten kunnen ze de wijnliefhebbers telkens  weer opnieuw verrassen.

Alcoholische gisting van de volledige druiven (24-26°C) gedurende een 12-tal dagen in roestvrijstalen tanks, einde van de gisting vindt plaats in verschillende media; betonnen tanks, amforen en grote eiken vaten. Nadien volgt een licht filtering, geen stabilisatie, maar een rijping met 'lías finas', de fijne droesem, op inox tanks.

Briljante robijnrode kleur met fijne lichtgekleurde tranen.
Super fruitig, licht gemacereerd, mooi rijp, kan zijn Valenciaanse oorsprong niet loochenen, zonnig en warm, maar ook mooie fraîcheur en verfijnde kruidigheid.
Speelse, sappige aanzet, lichtvoetig, maar met mooie structuur en zuren, niet overweldigend, maar laat aangename en een zeer lange afdronk achter.

Perfect voor lichtere vleesgerechten, zoals kip of konijn.
Probeer deze wijn bij speelse voorgerechten, rijst en kruidige gerechten, zoals een lekkere Thaise curry...  


Can Leandro - NIEUW - (BIO)  Geef alle wijnen
Van dit kleine wijndomein komen grootse en niet alledaagse wijnen van bijna vergeten en teloorgegane inheemse variëteiten, onderbouwd door een lange traditie van wijnbouwers, de identiteit van het terroir, de karakteristieken van de variëteiten en de eigenheid van de wijnbouwer en jonge wijnmakers.

Opgericht in 2013 door de broers Gabriel en Alberto Sanchís Mestre, met respect voor de natuur, duurzaam en met minimale interventie, maar stoelend op decennia van familiale traditie in de Valenciaanse wijnbouw.
Zich onderscheidend van de historische bulkwijntraditie, door drie belangrijke basisprincipes te hanteren; de beste percelen selecteren, diegene die al jaren de beste druiven voortbrengen, enkel met  autochtone druiven werken, waaronder Monastrell, Bonicaire en Merseguera, en daarenboven een niet aflatende passie en optimisme tentoon spreiden.
Resulterend in wijnen zoals zijzelf, vol leven, passie en doorzetting!
Op deze manier slagen ze er in het territorium te behouden en een sociale en culturele traditie voort te zetten die anders gedoemd is te verdwijnen door globalisering.

Can Leandro, verwijzend naar de hoeve van de grootvader van de jonge wijnbouwers, ligt nabij Ontinyent, een gemeente ten zuiden van Valencia, in de gouden driehoek van de subzone Clariano (Ontinyent, Fontanars en Moixent).
Bij Celler Can Leandro zijn ze zich er zeer van bewust dat de druif het fundamenteel onderdeel is van het project. Daarom, naast uitgebreide controle, toewijding en zorg voor de wijngaarden, zijn ze bijna obsessioneel bezig met het herstel van oude wijngaarden met inheemse druiven (Monastrell, Merseguera en Bonicaire in het bijzonder).
De geselecteerde wijngaarden bezorgen hen enerzijds een onbetwistbare kwaliteit aan druiven, maar anderzijds eveneens een instandhouding van het landschap en het territorium, waarbij een traditie wordt voortgezet, zowel op sociaal en cultureel vlak.
De variëteit zelf bepaalt uiteindelijk de smaak en het karakter van de wijn is, daarom besteden ze heel veel aandacht aan het werk in de wijngaard, met oude en (ver)nieuwe(nde) veldtechnieken en oenologie.
De wijngaarden, veelal met niet-geënte wijnstokken (pie franco), gelegen tussen 550-650m hoogte, op zeer uiteenlopende ondergronden, waar elke variëteit volledig tot zijn recht komt.
Gelegen in de vallei van de rivier Clariano, die een positieve invloed heeft op de nabij gelegen wijngaarden van de druivenrassen Bonicaire, Monastrell en Merseguera, deze zorgt namelijk voor voldoende ondergrondse vochtreserve tijdens de zomers, en levert een frisser microklimaat.

Can Leandro wil ons vooral op een speels en aangename manier laten kennis maken met de Valenciaanse wijnen en de hiervan aan de basis liggende autochtone variëteiten, die ondanks hun bulkwijntraditie, duidelijk veel meer te bieden hebben.. klaar?


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.