Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
La Vella 2019

9,95

D.O. Valencia

Verpakking per 6

80% Merseguera, 20% Malvasia
Misschien zijn Valenciaanse witte wijnen niet bekend of weinig erkend, maar hier is een verfijnd pareltje 'La Vella' om dit recht te zetten.
La Vella is een witte wijn hoofdzakelijk gebaseerd op de Merseguera-druif (20% Malvasia), een inheemse, vrij onbekende, maar zeer interessante variëteit uit Levante, zeer goed bestand tegen droogte.
Afkomstig van enkele wijngaarden, genaamd Venta Vella, vernoemd naar een kapel tussen de wijngaarden, op een hoogte van ongeveer 800m en zeer kalkrijke bodems (albariza).

Bleekgele, fijn betraande wijn.
Zeer verfijnde mineraliteit in de neus, iets rokerig, lichte bloesemaroma's, vleugje citrus,  vooral limoen, kweepeer,. een zeer natuurlijk aroma, licht kruidig ook.
De smaak is erg fris, verfijnd, maar het heeft goede levendigheid, licht structurerend bittertje en aangename, frisse afdronk. Zeer mooie fraîcheur!

Gaat heerlijk bij lichtere gerechten, maar ook gewoon heerlijk als aperitief!
Mooi bij verfijnde visgerechten, rijstschotels en romige kazen.


Can Leandro - NIEUW - (BIO)  Geef alle wijnen
Van dit kleine wijndomein komen grootse en niet alledaagse wijnen van bijna vergeten en teloorgegane inheemse variëteiten, onderbouwd door een lange traditie van wijnbouwers, de identiteit van het terroir, de karakteristieken van de variëteiten en de eigenheid van de wijnbouwer en jonge wijnmakers.

Opgericht in 2013 door de broers Gabriel en Alberto Sanchís Mestre, met respect voor de natuur, duurzaam en met minimale interventie, maar stoelend op decennia van familiale traditie in de Valenciaanse wijnbouw.
Zich onderscheidend van de historische bulkwijntraditie, door drie belangrijke basisprincipes te hanteren; de beste percelen selecteren, diegene die al jaren de beste druiven voortbrengen, enkel met  autochtone druiven werken, waaronder Monastrell, Bonicaire en Merseguera, en daarenboven een niet aflatende passie en optimisme tentoon spreiden.
Resulterend in wijnen zoals zijzelf, vol leven, passie en doorzetting!
Op deze manier slagen ze er in het territorium te behouden en een sociale en culturele traditie voort te zetten die anders gedoemd is te verdwijnen door globalisering.

Can Leandro, verwijzend naar de hoeve van de grootvader van de jonge wijnbouwers, ligt nabij Ontinyent, een gemeente ten zuiden van Valencia, in de gouden driehoek van de subzone Clariano (Ontinyent, Fontanars en Moixent).
Bij Celler Can Leandro zijn ze zich er zeer van bewust dat de druif het fundamenteel onderdeel is van het project. Daarom, naast uitgebreide controle, toewijding en zorg voor de wijngaarden, zijn ze bijna obsessioneel bezig met het herstel van oude wijngaarden met inheemse druiven (Monastrell, Merseguera en Bonicaire in het bijzonder).
De geselecteerde wijngaarden bezorgen hen enerzijds een onbetwistbare kwaliteit aan druiven, maar anderzijds eveneens een instandhouding van het landschap en het territorium, waarbij een traditie wordt voortgezet, zowel op sociaal en cultureel vlak.
De variëteit zelf bepaalt uiteindelijk de smaak en het karakter van de wijn is, daarom besteden ze heel veel aandacht aan het werk in de wijngaard, met oude en (ver)nieuwe(nde) veldtechnieken en oenologie.
De wijngaarden, veelal met niet-geënte wijnstokken (pie franco), gelegen tussen 550-650m hoogte, op zeer uiteenlopende ondergronden, waar elke variëteit volledig tot zijn recht komt.
Gelegen in de vallei van de rivier Clariano, die een positieve invloed heeft op de nabij gelegen wijngaarden van de druivenrassen Bonicaire, Monastrell en Merseguera, deze zorgt namelijk voor voldoende ondergrondse vochtreserve tijdens de zomers, en levert een frisser microklimaat.

Can Leandro wil ons vooral op een speels en aangename manier laten kennis maken met de Valenciaanse wijnen en de hiervan aan de basis liggende autochtone variëteiten, die ondanks hun bulkwijntraditie, duidelijk veel meer te bieden hebben.. klaar?


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.