Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Petit Comité Tinto 2018 BIO

13,50

D.O. Costers del Segre

Verpakking per 6

70% Garnacha Tinta & 30% Tempranillo, 9 maanden Frans eiken (300l) en min. 6 maanden flesrijping.
Manuele oogst  eind september van geselecteerde delen van de wijngaard, in biologische teelt..
Gecontroleerde gisting in roestvrijstalen tanks, op gecontroleerde temperatuur. Na de gisting post-fermentatie gedurende 21 dagen.

Intens robijnrode wijn met paarse rand en lichtgekleurde tranen.
Aanzet met mooi fris rood fruit, frambozen, zwarte bes en viooltjes, gecombineerd met kruidige ondertonen van cacao, munt en rozemarijn, balsamisch en verfijnde kruidigheid van de Garnacha.
Aangename, volle, complex maar eveneens frisse mond. Fruitige wijn met een mooie vulling en redelijk stevige, rijpe tannines.
Mmoie aangename afdronk.
Perfect evenwicht tussen fruit, structuur, fraicheur,. Kan perfect nog een aantal jaar evolueren.

Serveren bij    rood vlees zoals bij rosbief, lamsbout met kruidige afwerking.
Ook heerlijk bij gevogelte met gekarameliseerde 'vergeten' groenten, kalfs- of rundsstoofpotjes, gegrild gekruid vlees .


Costers del Sió - (BIO)  Geef alle wijnen
Costers del Segre, een zeer versnipperde appellatie is gelegen langs de rivier de Segre in het oosten noordwesten van Cataluña.
De Segre is één van de belangrijkste zijrivieren van de Ebro, en ontspringt in de Franse Pyreneeën, in de oude Spaanse provincie 'Roussillon' en mondt tenslotte uit de Ebro, in de Catalaanse provincie Lleida.
De bodem, arm aan voedingsstoffen, en erg ondiep, is erg geschikt voor de wijnteelt. Klimatologisch is Costers del Segre gelegen in het overgangsgebied tussen het continentale en het meer mediterrane Spanje.

In 1992 verwezenlijkte Juan de Porcioles zijn droom, een leven op het platteland, met de aankoop van een agrarisch gebied van 3000ha door de familie Porcioles- Buixó.
Hiervan zijn 700ha voorbestemd voor geïntegreerde landbouw, met runderen, schapen, varkens, olijfbomen, graanteelt, jachtgebieden.
De Bodega Costers del Sió, heeft haar standplaats in een prachtig gelegen gerestaureerde boerderij in Flix (Balaguer), in het noordoosten van Lleida, de hoofdstad van de appellatie. Het domein beschikt over 71 hectare wijngaarden, beplant met zowel lokale als 'internationale' druivensoorten.

Een breed scala aan variëteiten is aangeplant op het landgoed: Tempranillo, Garnacha Tinta, Syrah, Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc. Ook wordt er geëxperimenteerd met nieuwe druivenvariëteiten en klonen.

De wijnkelder van Costers del Sió is uitgerust met de nieuwste technologie. Er is een aparte ruimte voor microvinificatie, waar onderzoek en ontwikkelingstests worden uitgevoerd om een continue verbetering na te streven.

De filosofie van Costers del sió: De liefde die we voelen voor dit land is wat inspireert. We zien onze wijngaarden als kostbare juwelen: ze geven ons hun beste fruit in de vorm van wijn. Met vreugde delen we onze wijnen met alle wijnliefhebbers over de wereld.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.