Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Petit Comité Blanc 2018 BIO

12,50

D.O. Costers del Segre

Verpakking per 6

70% Garnacha Blanca & 30% Viognier, gisting op eiken, opvoeding sobre lÍas 5m
Manuele selectieve oogst van de beste Garnacha Blanca en Viognier-druiven uit de wijngaard, tussen half augustus en 3de week van september.
De druiven worden vergist in nieuwe eikenhouten vaten. Na de gisting verblijft de wijn vijf maanden rijpen op de gistcellen 'sobre lías'  met regelmatige bâtonnage. Hierdoor wint de wijn aan complexiteit en wordt breder en ronder van smaak.

Goudgeel met een groenige ondertoon, intens fijn tranend.
Fijne aroma's van tropisch fruit zoals, ananas, meloen,.zelfs een toets honing en gedroogd fruit,  mooie florale ondertoon, tevens wat fijnkruidige hints.
Volle aanzet, mooi fruit met een aangename zuurtegraad, tonen van citrus, honing en opnieuw wat gedroogd fruit.
Een mooie afdronk met perfect geintgreerde zachte houttonen en lichte verfijnde hint van karamel.

Perfect te combineren bij vis en zeevruchten en zachte kazen.
Serveren bij    risotto's, witte vleessoorten, paddestoelen en foie gras.

Costers del Sió - (BIO)  Geef alle wijnen
Costers del Segre, een zeer versnipperde appellatie is gelegen langs de rivier de Segre in het oosten noordwesten van Cataluña.
De Segre is één van de belangrijkste zijrivieren van de Ebro, en ontspringt in de Franse Pyreneeën, in de oude Spaanse provincie 'Roussillon' en mondt tenslotte uit de Ebro, in de Catalaanse provincie Lleida.
De bodem, arm aan voedingsstoffen, en erg ondiep, is erg geschikt voor de wijnteelt. Klimatologisch is Costers del Segre gelegen in het overgangsgebied tussen het continentale en het meer mediterrane Spanje.

In 1992 verwezenlijkte Juan de Porcioles zijn droom, een leven op het platteland, met de aankoop van een agrarisch gebied van 3000ha door de familie Porcioles- Buixó.
Hiervan zijn 700ha voorbestemd voor geïntegreerde landbouw, met runderen, schapen, varkens, olijfbomen, graanteelt, jachtgebieden.
De Bodega Costers del Sió, heeft haar standplaats in een prachtig gelegen gerestaureerde boerderij in Flix (Balaguer), in het noordoosten van Lleida, de hoofdstad van de appellatie. Het domein beschikt over 71 hectare wijngaarden, beplant met zowel lokale als 'internationale' druivensoorten.

Een breed scala aan variëteiten is aangeplant op het landgoed: Tempranillo, Garnacha Tinta, Syrah, Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc. Ook wordt er geëxperimenteerd met nieuwe druivenvariëteiten en klonen.

De wijnkelder van Costers del Sió is uitgerust met de nieuwste technologie. Er is een aparte ruimte voor microvinificatie, waar onderzoek en ontwikkelingstests worden uitgevoerd om een continue verbetering na te streven.

De filosofie van Costers del sió: De liefde die we voelen voor dit land is wat inspireert. We zien onze wijngaarden als kostbare juwelen: ze geven ons hun beste fruit in de vorm van wijn. Met vreugde delen we onze wijnen met alle wijnliefhebbers over de wereld.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.