Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Bestia parda 2017

22,70

I.G.P. Castilla y León

Verpakking per 3

100% Verdejo, natuurlijke gisting,op eiken
Na gedurende jaren aan heel mooie en soliede basis van een schitterend gamma Verdejo-wijnen te hebben gewerkt, brengen de gebroeders Escudero eindelijk enkele van hun gefinetuned 'experimenten' op de markt.
De druiven afkomstig van een juweel van een wijngaard 'Pago Fuente Elvira', een klein perceeltje hiervan met de naam 'El Cuadro' op traditionele wijze bewerkt, dus zonder chemicaliën of kunstmeststoffen, met een dubbele Guyot-snoeiwijze, ondergaan een zeer langzaam en natuurlijke gisting, met druif-eigen-gisten op nieuwe Frans eiken vaten van 250 tot 450 liter.
Nadien rust de aldus gevormde wijn gedurende min 6 tot 8 maanden op fles alvorens op de markt te komen.

Intens gouden tot strogele kleur, briljant en viskeus, met fijne tranen.
Bijzondere aanzet in de neus, mooie citrusimpressies, zeste, tropisch fruit zoals ananas, zweempje meloen met verfijnde balsamische toetsen en mooi geïntegreerd hout.
Indrukwekkende mond, vol en tevens fris, met een geweldige structuur, mooie en zeer typisch bittertje, citruszeste, groene kruidigheid, opnieuw mooi volumineus, goed gedoseerde houtimpressies.

Lang, intens en persistent einde.

Mooie begeleider van intense, kruidige en uiteenlopende visgerechten, risotto's, wit vlees,...

Pedro Escudero Viticultor (BIO)  Geef alle wijnen
Rueda werd in 1980 een 'denominación de orígen' (D.O.) en is daarmee de oudste van de regio Castilla y León. Dit oude wijnbouwgebied heeft de laatste jaren een wedergeboorte meegemaakt, dankzij snelle ontwikkelingen die zich na de toekenning van de D.O.-status hebben voorgedaan.
De D.O. Rueda  ligt op 170 km ten noordwesten van Madrid in de provincie Castilla y León. Gelegen op een meseta (=hoogplateau) tussen de 600 tot 780 meter, strekt het zich uit in een zacht glooiend landschap.
Er worden hier uitsluitend witte wijnen geproduceerd, meestal jong. In 1994 werden hieraan ook de rode wijnen en de rosados toegevoegd, wat in 2006 weer voor het Hooggerechtshof werd teruggedraaid.

Al generaties lang wordt door de familie Escudero wijn gemaakt waaruit hun liefde voor het land spreekt en de passie voor het wijnmaken. De wijngaarden omvatten zo'n 50 ha, hoofdzakelijk Verdejo met een kleine aanplant van Viura,  in het hart van de D.O. Rueda (La Seca).
Als een van de eerste in La Seca is vader Escudero begonnen om de druiven in een 'espaldera'systeem op te binden, waardoor de druiven later geoogst konden worden om zo een optimale rijpheid te bereiken.
Diego Escudero treedt zo in de voetsporen van zijn vader Pedro, die reeds vele jaren naam heeft gemaakt in de wijnwereld. De perfecte ligging van hun wijngaarden is fundamenteel voor de kwaliteit van de wijnen.

De moderne wijnmakerij, centraal gelegen in de wijngaarden, heeft verschillende afdelingen voor persen gisten en het opvoeden van de wijnen. De meeste wijnen gisten, en worden opgevoed op roestvrijstaal, waardoor het uitgesproken karakter van de Verdejo, de meest kenmerkende druivensoort van de D.O. Rueda, nog beter tot zijn recht komt.

Wijnbouw volgens biologische principes, maar zonder certificering, organische meststoffen, geen kunstmestoffen noch chemische bestrijdingsmiddelen, tijdens vinificatie worden druif-eigen gisten gebruikt.

"Nunca una uva le dio tanto a un vino", nooit heeft een druif zoveel geschonken aan een wijn.


De mooiste eer die deze bodega al te beurt is gevallen is ongetwijfeld dat ze door de Wijngoeroe Michael Franz bij de beste 3 wijnen van de Rueda-appellatie gerekend wordt. Verder ook nog enkele +90 scores van onder andere Wine Advocate en andere gespecialiseerde magazines, bewijzen dat deze bodega als topper mag gecatalogiseerd mag worden. Bovendien bieden ze dit alles aan tegen zeer democratische prijzen.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.