Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Xot Negre 2017

15,80

D.O. Empordà

Verpakking per 6

41% Ganacha, 37% Cabernet Sauvignon, 22% Cariñena, 7 maanden Franse eik
Intens  diep granaatrood, fijn gekleurde tranen. Aromatisch mooie harmonie van zacht rood fruit, frambozen, rode neuzekes, samen met specerijen zoals kaneel, kruidnagel, steranijs, en net iets zoetere toetsen van dadel, cacao en boshoning.
In de mond blijft de kruidige uitdrukking vooral bestaan bij kaneel, kruidnagel en steranijs., met opnieuw daarnaast een iets rondere, romigere zoetere impressie van rijp en gedroogd fruit, dit alles ondersteund door fijne zuren en elegante structuur.
Mooie persistentie in de afdronk.

Aangeraden bij rund- of wildcarpaccio, kruidige rijstschotels, gegrild rood vlees (met peperroomsaus),  intens gekruide lamsovenschotels,.


Vinyes dels Aspres  Geef alle wijnen
De Bodega Vinyes dels Aspres is gelegen in de gemeente Cantallops - Can Battle, de meest noordelijk gelegen gemeente in het binnenland van de Alt Empordá, in de uitlopers van het Albera-gebergte, een gebied aan de voet van het Pyreneeën. Gehuisvest in een 17de eeuwse masía waar sinds zijn oorsprong wijn, olijfolie en fleskurken werd geproduceerd. In dit wat ruigere gebied liggen de ongeveer 30 ha wijngaarden, die reeds generaties tot de familie behoren, verdeeld over 14 percelen. De aangeplante wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar.

In S´Alou, Mallol en Remolinar bevindt zich de Garnacha Negra (= Garnacha (Tinta)), in Corts en ten zuiden van Remolinar de Garnacha Blanca en aan de kust en Vallena de Garnacha Roja (= Garnacha Gris). Cofins en het laagste deel van Mallol zijn aangeplant met een andere autochtone variëteit, de Cariñena (= Mazuelo), het erfgoed van dit gebied. Aan deze inheemse rassen, hebben ze aantal "moderne" variëteiten toegevoegd nl. Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah, die een aanvulling vormen op de persoonlijkheid van hun wijnen. Respectievelijk vinden we de Cabernet Sauvignon terug in Grapanelles, Camp dels Clots en Quintà, de Syrah en Merlot in Mallolets de dalt i de baix.

De wijngaarden zijn aangeplant  op terreinen met leisteen en graniet, bovenop een oude rotsachtige ondergrond, arm aan organisch materiaal en zeer gunstig voor het verkrijgen van kwalitatief hoogstaande wijnen. De combinatie van de ligging van deze wijngaarden en de Tramontana, een kenmerkende wind in deze regio, bepalen in grote mate het lage rendement, waarbij de gemiddelde productie minder bedraagt dan 2 kilo druiven per stam. Dit samen met een zorgvuldig onderhoud van de wijngaarden en een nauwgezette opvolging van het productieproces, zijn de sleutel tot het verkrijgen van kwalitatief hoogstaande wijnen.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.