Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Mingua Blanco 2019

7,95

D.O. Somontano

Verpakking per 6

70% Garnacha en 30% Chardonnay.
De Garnacha Blanca is afkomstig van de  paraje 'Los Oncenos' gelegen aan de voet van het Monasterio del Pueyo, de Chardonnay komt van de wijngaard 'Ferrera' aan oevers van de 'río Vero'.
De Chardonnay produceert kleine en goudgele trossen, met een hoge suikerconcentratie en aroma's
van rijp fruit. De Garnacha Blanca produceert grote, groenige  trossen, de concentratie suiker is lager en de aroma's zijn frisser. De resulterende wijn combineert rijpheid en frisheid, zoetheid en mooie zuren

Bleek strogeel, met zachte gouden reflecties.
Intens, expressief en zuiver aroma met groene kruidigheid, veel rijp fruit,  (peer, appel),  citrus, mooie florale toetsen en frisse minerale ondertoon, de Garnacha Blanca is hier duidelijker merkbaar dan de Chardonnay
Zeer mooie mondvulling, evenwichtig, perfecte balans tussen zuren en rijp fruit, opnieuw verfijnde mineraliteit.
Lange afdronk, rond en smaakvol.

Beiden variëteiten ondersteunen elkaar en vullen elkaar, met als resultaat mooie fraîcheur, vulling en verfijnde zuren.
Van deze wijn kan je geniet vanaf het aperitief, over een waaier aan voorgerechten tot bij een stevige maaltijd, gemakkelijke, rijke wijn.

Bodegas Fábregas   Geef alle wijnen
Sinds de oprichting in 1984 heeft de oorsprongsbenaming D.O. Somontano, gelegen aan de voet van de Pyreneeën in de provincie Huesca, een uitstekende wijnreputatie weten te verwerven.
Deze  relatief jonge wijnappellatie , werd de laatste decennia vooral nationaal en internationaal bekend, dankzij 'Franse' druivenvarieteiten, maar gelukkig hebben de jongere wijnmakers de waarde en het belang ingezien van hun traditie en autochtone variëteiten.
De familie Fábregas, met name Don José María Fábregas Roy,  heeft mede aan de wieg gestaan van oprichting van de D.O. Somontano in 1984.

Bij Bodegas Fábregas, opgericht in 1883, wordt de traditie van vijf generaties wijnbouwers &  wijnmakers door de jonge Gonzalo Alcalde Fábregas, met veel enthousiasme en kennis van zaken verdergezet.
Gesitueerd in het oude centrum van Barbastro, de Barrio San Juan, in een oude gerehabiliteerde alcoholstokerij, waarbij de oude architecturale magazijnen en destillatietoren, werden behouden.
In de afgelopen jaren hebben de installaties een grondige modernisering ondergaan.
De recent gemoderniseerde faciliteiten beschikken over alle benodigde apparatuur voor het oogsten, verwerken, vinifiëren van de druiven en het rijpen en bottelen van de wijnen.

Bodegas Fábregas bezit 52 ha wijngaarden en zet zich recent in voor de herwaardering van de autochtone druivenrassen; Garnacha Blanca, Moristel, Garnacha Tinta en misschien zelfs Parraleta, naast de traditionele variëteiten die de regio de laatste decennia als het ware hebben overspoeld: Merlot, Cabernet, Syrah, Chardonnay en Gewürztraminer.

Maar eveneens maakt traditie deel uit van hun manier van werken en van het maken van wijnen, zoals de wijnen de we u voorstellen met de naam Mingua, verwijzend naar de maanstand 'afnemende maan', waar bij in heel Alto Aragón de overtuiging  aanwezig is dat de wijnen nadien beter bewaard kunnen worden indien ze in vaten/cuves  liggen opgeslagen tijdens afnemende maan in de winter, met als effect dat de wijnen tot rust komen en zuiver en stabiel worden.

De wijnen van Bodegas Fábregas weerspiegelen de traditie, het leven, maar met een vleugje levendigheid en unieke durf.
Dit wijnhuis produceert zowel jonge, aangename en drinkklare zomerwijnen, wit, rosé en rood, als gerijpte wijnen met een sterk traditioneel karakter en een totaal vernieuwd gamma dat traditie en moderniteit verenigd, een grote verscheidenheid aan nuances.

"Wij zijn een familiaal wijnhuisje dat altijd is gegroeid met een grote verbondenheid, als het ware geworteld in, met dit land, werkend en vermogen genererend met wijn en we zijn trots om door te gaan met de nalatenschap van onze voorgangers"


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.