Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
La Boscana Blanco 2019 (BIO)

8,50

D.O. Costers del Segre

Verpakking per 6

70% Chardonnay & 30% Viognier
Een minder frequente variëteit ins Spanje, Viognier, opent een totaal nieuw aroma- en smakenpalet, alhoewel de klassieker Chardonnay hier de hoofdmoot uitmaakt van de 'coupage'.

Om optimale frisheid in de deze wijn te brengen, oogst men manueel tijdens de meest frisse ochtenduren in augustus en september, en vinfieert men apart per variëteit en perceel, teneinde de wijnmaakster, Valvanera, de maximale vrijheid te geven een evenwichtig eindproduct te bekomen.

Briljante, lichtgele wijn met groene reflecties.
Expressieve aanzet in de neus en waaier aan fijne aroma's, steenfruit, perzik, abrikoos, witte aalbessen op een florale achtergrond an appelbloesem.
In de mond opent deze wijn met grote volheid en volumineus aroma met pure fruitkracht. Zachte toegang, mooi volume, verfijnde ondersteunend zuren met een lange afdronk. Alles is prachtig in balans.
Combineert perfect met zeevruchten en rauwe vis, gekookt en in saus, mousses van vis en zeevruchten, gerookt, soepen, crèmes en verse kazen voor zijn frisse en fruitige karakter.

Deze droge, intense en rijke witte wijn is een buitengewoon geslaagde combinatie van Viognier en Chardonnay en paart heel mooi bij sushi en verse kazen.Costers del Sió - (BIO)  Geef alle wijnen
Costers del Segre, een zeer versnipperde appellatie is gelegen langs de rivier de Segre in het oosten noordwesten van Cataluña.
De Segre is één van de belangrijkste zijrivieren van de Ebro, en ontspringt in de Franse Pyreneeën, in de oude Spaanse provincie 'Roussillon' en mondt tenslotte uit de Ebro, in de Catalaanse provincie Lleida.
De bodem, arm aan voedingsstoffen, en erg ondiep, is erg geschikt voor de wijnteelt. Klimatologisch is Costers del Segre gelegen in het overgangsgebied tussen het continentale en het meer mediterrane Spanje.

In 1992 verwezenlijkte Juan de Porcioles zijn droom, een leven op het platteland, met de aankoop van een agrarisch gebied van 3000ha door de familie Porcioles- Buixó.
Hiervan zijn 700ha voorbestemd voor geïntegreerde landbouw, met runderen, schapen, varkens, olijfbomen, graanteelt, jachtgebieden.
De Bodega Costers del Sió, heeft haar standplaats in een prachtig gelegen gerestaureerde boerderij in Flix (Balaguer), in het noordoosten van Lleida, de hoofdstad van de appellatie. Het domein beschikt over 71 hectare wijngaarden, beplant met zowel lokale als 'internationale' druivensoorten.

Een breed scala aan variëteiten is aangeplant op het landgoed: Tempranillo, Garnacha Tinta, Syrah, Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon en Sauvignon Blanc. Ook wordt er geëxperimenteerd met nieuwe druivenvariëteiten en klonen.

De wijnkelder van Costers del Sió is uitgerust met de nieuwste technologie. Er is een aparte ruimte voor microvinificatie, waar onderzoek en ontwikkelingstests worden uitgevoerd om een continue verbetering na te streven.

De filosofie van Costers del sió: De liefde die we voelen voor dit land is wat inspireert. We zien onze wijngaarden als kostbare juwelen: ze geven ons hun beste fruit in de vorm van wijn. Met vreugde delen we onze wijnen met alle wijnliefhebbers over de wereld.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.