Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Xot Blanc 2019

15,80

D.O. Empordà

Verpakking per 6

52,6% Grenacha Blanca, 40,6% Sauvignon Blanc, 6,8% Picapoll, 4 maanden Frans eiken, 5.000 genummerde fl
Verrassende blend van twee tegenpolen.

Briljante strogele kleur die licht gouden nuances, trage tranen.
Aromatisch zeer expressief met frisse kruidige tonen van anijs, munt, citrus, paprika . florale aroma's van rozen, en tevens vollere aroma's van wit fruit, perzik, abrikoos, eindigend met hints van verse boter en bloemenhoning.
Mooie zijdeachtige mondvulling, mooie structuur en verfijnde, speelse zuren, opnieuw het frisse van citrus in combinatie met het vollere van boter en gebak, een harmonieus huwelijk tussen de twee hoofdvariëteiten.
Een subtiele mineraliteit maakt deze wijn af en leidt tot een evenwichtige afdronk met verfijnde zuren, subtiel bittertje, zalvend en rustig.

Mooie combinatie bij vollere gerechten, met verfijnde zuren, gegrilde vis met citrussausje, gevogelte in saus met verfrissend garnituur, waaier aan kazen,.


Vinyes dels Aspres  Geef alle wijnen
De Bodega Vinyes dels Aspres is gelegen in de gemeente Cantallops - Can Battle, de meest noordelijk gelegen gemeente in het binnenland van de Alt Empordá, in de uitlopers van het Albera-gebergte, een gebied aan de voet van het Pyreneeën. Gehuisvest in een 17de eeuwse masía waar sinds zijn oorsprong wijn, olijfolie en fleskurken werd geproduceerd. In dit wat ruigere gebied liggen de ongeveer 30 ha wijngaarden, die reeds generaties tot de familie behoren, verdeeld over 14 percelen. De aangeplante wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar.

In S´Alou, Mallol en Remolinar bevindt zich de Garnacha Negra (= Garnacha (Tinta)), in Corts en ten zuiden van Remolinar de Garnacha Blanca en aan de kust en Vallena de Garnacha Roja (= Garnacha Gris). Cofins en het laagste deel van Mallol zijn aangeplant met een andere autochtone variëteit, de Cariñena (= Mazuelo), het erfgoed van dit gebied. Aan deze inheemse rassen, hebben ze aantal "moderne" variëteiten toegevoegd nl. Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah, die een aanvulling vormen op de persoonlijkheid van hun wijnen. Respectievelijk vinden we de Cabernet Sauvignon terug in Grapanelles, Camp dels Clots en Quintà, de Syrah en Merlot in Mallolets de dalt i de baix.

De wijngaarden zijn aangeplant  op terreinen met leisteen en graniet, bovenop een oude rotsachtige ondergrond, arm aan organisch materiaal en zeer gunstig voor het verkrijgen van kwalitatief hoogstaande wijnen. De combinatie van de ligging van deze wijngaarden en de Tramontana, een kenmerkende wind in deze regio, bepalen in grote mate het lage rendement, waarbij de gemiddelde productie minder bedraagt dan 2 kilo druiven per stam. Dit samen met een zorgvuldig onderhoud van de wijngaarden en een nauwgezette opvolging van het productieproces, zijn de sleutel tot het verkrijgen van kwalitatief hoogstaande wijnen.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.