Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
(Cava) Castellroig Mosset Brut Nature (Gran Reserva) 2014

18,50

Corpinnat

Verpakking per 6

65% Xarel-lo, 25% Macabeo, 10% Parellada, minimum 40 maanden 2de gisting op de fles.
Druiven afkomstig van de terroirs 'Boja , Calma , Sabaté , Cuitor , Torró en Rigolet', matig diepe bodems, waardoor enerzijds een goede concentratie, typering en rijping wordt verkregen, maar tevens een goede geïntegreerd frisheid en zuurtegraad.
Na een aparte vinificatie van de traditionele variëteiten Xarel·lo, Macabeo en Parellada, wordt een zorgvuldige coupage samengesteld, waarna deze cava volgens de traditionele methode, tweede gisting op fles, wordt afgewerkt.
De Xarel·lo-variëteit en een minimum van 24 maanden 'en rima' karakteriseren deze cava.

Een zeer karaktervolle Cava met zeer mooie en goed geïntegreerde, persistente belletjes.
Fris en levendig aroma's met fijne aroma's van venkel, peer en gebak.  Intens en verfijnd!
De smaak is zeer levendig, aangenaam fris en perfect droog, met een zeer mooie structuur.
Elegant en zeer persistent.

Geschikt voor alle gelegenheden!
Deze Cava heft voldoende body om stevige en gezouten gerechten te begeleiden, zowel vis als vlees, en een mooie frisheid als aanvulling bij aan pasta en rijstgerechten.



Castellroig - Finca Sabaté i Coca, Vins del Terre  Geef alle wijnen
Castellroig - Finca Sabaté i Coca - Vins del Terrer (BIO)

Gelegen op 40 kilometer ten zuiden van Barcelona, in de Alt Penedès, beleeft Finca Sabaté i Coca, Castellroig, een familiebedrijf dat reeds sinds het begin van de twintigste eeuw kwaliteits-wijnen en cava produceren, alle geneugten van de dynamische, mediterraanse Catalaanse cultuur.
Twee families gevestigd in de 'Vall del Bitlles' hebben al 4 generaties lang hun passie voor de landbouw en wijn weten voor te zetten en zijn er in geslaagd hun eigen persoonlijkheid over te brengen in unieke wijnen,  geboren, vervaardigd en grootgebracht in deze geprivilegieerde zone.
Na een lange traditie, startte de familie Sabaté i Coca, in 1985 een vernieuwend project gebaseerd op tradities. Het merk 'Castellroig' werd geboren, vrucht van een samensmelting tussen familietraditie en nieuwe technologieën. 
De oorsprong van 'Castellroig' vloeit voort uit de Finca Sabaté i Coca (Castell) en de aarde/grond die voornamelijk rood van kleur is (roig).

Alle wijnen en schuimwijnen van Castellroig worden vervaardigd onder de filosofie van 'Vins de Terrer', enkel geproduceerd met druiven van eigen bodem.
Vader, Marcelino, en zoon, Marcel, Sabaté i Coca vol kennis en passie, halen het allerbeste uit hun terroir en wijngaarden.
Alle wijngaarden zijn gelegen in de vallei van de rivier 'Bitlles' , in het hart van de Alt Penedès, beschermd door bergen, in de nabijheid van de Middellandse zee, gezegend met een getemperd klimaat, een doorlatende ondergrond, kortweg de oorsprong van zeer karaktervolle wijnen.

Sinds de aantrede van Marcel Sabaté als wijnmaker, oenoloog, is de autochtone druivenvarieteit Xarel·lo sterk op de voorgrond getreden, en is het belang van deze druif in hun wijnen en cava's sterk toegenomen.
Xarel·lo, de grote witte variëteit van de Penedès,  is geen bijzonder aromatische ras, maar bij uitstek een druif met structurerend karakter en aanbrenger van volume, bovendien laat zijn goede zuurtegraad deze geschikt is voor veroudering in eiken vaten.
Manuele oogst, microvinificaties per perceel, respect variëteiten, omgeving, fauna en flora, beperkte productie,. de grondslagen van dit wijnhuis.

De vereniging van de karaktervolle Xarel.lo en het streven naar de expressieve van terroir, resulteert in schitterende wijnen!

Uit onvrede en teleurstelling in de bestaande kwaliteitseisen die gesteld worden voor het vervaardigen van 'CAVA', de typisch een met een oorsprongsbescherming getooide op Spaanse schuimwijn 'methode traditionelle' richtten reeds in 2017 een 6-tal producenten het privé-kwaliteitslabel CORPINNAT op. Intussen sloten 9 producenten zich aan: Gramona, Recaredo, Torelló, Llopart, Nadal, Sabaté i Coca, Mas Candí, Huget-Can Feixes en Júlia Vernet.
Hun bedoeling is te onderstrepen dat enkel de beste, organisch geteelde, en manueel bewerkte wijngaarden uit Catalonië in aanmerking komen voor kwaliteitsschuimwijn.
Uiteindelijk sloten ze op 30 januari 2019  de deur van de D.O. Cava definitief achter zich dicht en zullen zij voortaan op hun labels enkel nog 'Vino Espumoso de Calidad, Método Tradicional' vermelden.

Deze 9 producenten vertegenwoordigen inderdaad slechts 1% van het volume van de D.O. Cava, maar bekijken we enkel de top, de Gran Reserva's, dan spreken we over liefst 30% van het volume.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.