Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Menguante Garnacha Selección 2017

10,90

D.O. Cariñena

Verpakking per 6

100% Garnacha, 8 maanden Franse eik

Garnacha aangeplant op de typische 'canalejo' ondergrond (kalkhoudende klei).


Intens, briljante, donkere kersenrode kleur, langzaam tranend.
Mooie aanzet van rijp doch fris rood fruit, intens floraal, mooie onderbouw van getoaste aroma's, vleugje appelsienzeste, minerale ondertoon.
Zeer sappige en vlezige mondvulling. Mooie structuur en zuren, opnieuw veel mooi rijp fruit, vol en soepel.
Zeer aangename en lange afdronk!


Viñedos y Bodegas Pablo - (BIO)  Geef alle wijnen
Viñedos y Bodegas Pablo is een familiebedrijf  in de Almonacid de la Sierra, gelegen op een 50-tal km ten zuidwesten van de stad Zaragoza, in D.O. Cariñena., gelegen op een hoogte van 550-750 meter, op de hellingen van de Sierre de Algairén.

De familie Pablo heeft een lange wijntraditie in deze regio, die teruggaat tot de 18de eeuw, en ze houdt vast aan de waarde van de inheemse druiven uit hun wijngaarden.
De huidige generatie heeft de wijnmakerij gebracht tot één van de beste van appelatie.

Het nieuwe gebouw werd opgericht in 1998 en ze bewerken momenteel een 100 ha, op ondergronden van Pizarra (leisteen) en Canalejo (kalkhoudend), grotendeels 'en vaso'  en 'tresbolillo' aangeplant, met rendementen tussen de 500 en 4000 kg/ha, dit alles op traditioneel biologische en soms biodynamische wijze.

Op bepaalde stukken bewerken ze de wijngaard nog steeds met behulp van paardenkracht. Het pareltje van hun wijngaarden is 'Finca Santiaga', echt een bezoek waard.

Bio-biodynamische wijnbouw!

Ze verdienden in het verleden meermaals lof van critici voor hun inspanningen, het verhogen van het bewustzijn voor de lokale eigenheid en de aanwezigheid van de DO internationaal.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.