Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Señorio de Broches (50cl) -

10,30

D.O. Málaga

Verpakking per 6

100% Moscatel de Alejandría (Moscatel de Málaga), Dulce Natural
Op basis van de muskaatdruif 'Moscatel de Alejandría' uit de regio Axarquía (ten oosten van Málaga).
De druiven worden met de hand geoogst en in dozen verzameld. Ze worden enkelzijdig te drogen gelegd in de zon.
Voor de vinificatie wordt enkel gebruik gemaakt van de 'leksap'. De most wordt vergist in roestvrijstalen tanks met temperatuurcontrole (17°C).
Een natuurlijke alcoholgehalte wordt bereikt, door de gedeeltelijke vergisting van de most, tot 13,5% Vol, voordat men de 'apagado' of 'encabezado' realiseert en de wijn versterkt met alcohol tot een 15% Vol (zoals wettelijk wordt voorgeschreven). Zo wordt een deel van de natuurlijke suikers van de druiven in de wijn bewaard.
De aldus bekomen zoete wijn bevat geen toegevoegde suikers.
De resulterende wijn heeft zowel primaire fruitaroma's afkomstig, als secundaire aroma's verkregen tijdens de gisting.
Met de nieuwe verordening van de oorsprongsbenaming Málaga kan deze wijn als Vino Dulce de Moscatel Málaga Pálido worden gedefinieerd.
Alcohol 15% Vol, restsuikers lager dan 124 g/l.

Licht goudgeel met groene reflecties, zuiver, briljant en erg levendige kleur.
De neus heeft een zeer mooie intensiteit, waarin aroma's van geroosterde ananas, papaja, gedroogde vijgen, gebak en een balsamische toets.  Complexe en verleidelijke wijn. Zeer mooi geïntegreerde alcohol!
Zeer mooi gestructureerde aanzet in de mond, zeer aangename frisse zuren, mooie zachte zoetheid, structurerend bittertje, met toetsen van honing, gedroogde vruchten,...
Lang en vol van kwaliteit.
Serveren bij een temperatuur tussen 10 en 15 °C.
Als aperitief met tapas, hapjes, enz.
Met bepaalde gerechten zoals meloen met ham, foie gras, kruidige gerechten.
Bij fruitdesserts, roomijs en sorbets, gebak, blauwe kazen, oude kazen, geitenkaas,....


Bodega Antonio Muñoz Cabrera, Dimobe   Geef alle wijnen

Bodega Antonio Muñoz Cabrera, Dimobe, is een familiebedrijf opgericht in 1927.

De oprichter Juan Muñoz Navarrete begon deze familiale traditie met zeven kleine eikenhouten vaten, en werd zo een gerespecteerde naam in de wereld van de zoete wijn in bulk in de regio van Axarquía (regio ten oosten van Málaga).

 

Zoon Antonio Muñoz Cabrera startte in 1963 met het bottelen van de zoete wijnen, en legde daarmee de fundamenten van wat tegenwoordig één van de meest prestigieuze wijnhuizen in de provincie Malaga mag heten.

 

Nieuwe veranderingen worden in 1997 geïntroduceerd door de broers Anaya Muñoz.

Onder het toeziend oog van hun vader, ontwikkelen ze een eigen marketing- en distributienetwerk in de provincie Málaga en eren ze de vorige generaties met het oprichten van een klein wijnmuseum met de gebruiksmaterialen van de twee generaties die hen vooraf gingen.

 

Juan, de oudste van de broers Muñoz, technisch verantwoordelijke van deze onderneming, lanceerde in 2003 de eerste droge Moscatel wijn, gevolgd in 2006 door rode wijnen op basis van Syrah druiven.

Al deze ontwikkelingen en uitbreidingen van het assortiment worden ook weerspiegeld in voortdurende investeringen in nieuwe en efficiëntere machines en het uitbreiden van het park van 'botas' en vaten, momenteel meer dan 160.

Deze vaten en 'botas' bepalen het eindresultaat van de wijnen die er in 'opgevoed' worden, waarvan de oudste van hen wordt gedateerd in 1845, en waarop hun wijn 'Arcos de Moclinejo' rust en evolueert, een zoete Pedro Ximenez wijn met meer dan 35 jaar 'opvoeding'. Slechts enkele uitverkorenen kunnen genieten van deze godendrank, waarvan slechts 300 flessen per jaar worden gebotteld.

 

Aan de basis van de wijnen van hoge kwaliteit, geproduceerd door dit wijnhuis, ligt ongetwijfeld de locatie van hun wijngaarden, het uitzonderlijk klimaat en de goede aanpassing van de 'Moscatel de Alejandría' aan het extreme klimaat in de Axarquía regio.

De wijngaarden situeren zich op de richel die de scheiding vormt tussen de dorpen Almachar en Moclinejo, en worden geflankeerd door de Maroma (hoogste piek in Málaga), de bergen van Comares en de Middellandse Zee, op een ruig terrein met grote hellingsgraad.

De ondergrond bestaat uit gedesintegreerde leisteen, samen met dunne lagen aarde die zorgen voor een goede waterretentie, maar vermijdt oppervlakkige waterplassen, die snel verdampen.

Het grote aanpassingsvermogen van de Moscateldruif in deze extreme regio, is toe te schrijven aan zijn dikke schil en zorgt voor een grote weerstand tegen grote warmte en droogte, die zo typerend is voor de Axarquía-regio. De gemiddelde productie per wijnstok is 1kg per stam, waardoor de suikerconcentratie is zeer hoog is.

 

De wijnen van Dimobe worden ondergebracht in de D.O. Málaga voor de zoete (likeur) wijnen en de D.O. Sierras de Málaga voor de stille (droge) wijnen.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.