Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Menguante Garnacha Blanca 2019

10,90

D.O. Cariñena

Verpakking per 6

100% Garnacha Blanca
De druiven afkomstig van 6 hectare wijngaarden, met een leeftijd tussen 35 en 60 jaar, worden manueel geoogst in de tweede week van september en met de hand geselecteerd. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur.

Briljante en heldere strogele kleur.
Intense en expressieve aanzet in de neus, rijp wit steenfruit, toets mineraliteit en mooie frisheid. Fijne hint van kruidigheid.
Stevige vulling, zoals een Garnacha Blanca betaamd, mooie kruidigheid, structurerend bittertje.
Lange aangename afdronk!

Karaktervolle en zeer evenwichtige wijn!
Kan zonder problemen stevigere visgerechten of gegrild wit vlees aan!


Viñedos y Bodegas Pablo - (BIO)  Geef alle wijnen
Viñedos y Bodegas Pablo is een familiebedrijf  in de Almonacid de la Sierra, gelegen op een 50-tal km ten zuidwesten van de stad Zaragoza, in D.O. Cariñena., gelegen op een hoogte van 550-750 meter, op de hellingen van de Sierra de Algairén.
De familie Pablo heeft een lange wijntraditie in deze regio, die teruggaat tot de 18de eeuw, en ze houdt vast aan de waarde van de inheemse druiven uit hun wijngaarden.
De huidige generatie heeft de wijnmakerij gebracht tot één van de beste van appelatie.
Het nieuwe gebouw werd opgericht in 1998 en ze bewerken momenteel een 100 ha, op ondergronden van Pizarra (leisteen) en Canalejo (kalkhoudend), grotendeels 'en vaso'  en 'tresbolillo' aangeplant, met rendementen tussen de 500 en 4000 kg/ha, dit alles op traditioneel biologische en soms biodynamische wijze.
Op bepaalde stukken bewerken ze de wijngaard nog steeds met behulp van paardenkracht. Het pareltje van hun wijngaarden is 'Finca Santiaga', echt een bezoek waard.

Traditionele landbouw, zonder franjes, zonder de commerciële kantjes van de bio-biodynamische wijnbouw!

Ze verdienden in het verleden meermaals lof van critici voor hun inspanningen, het verhogen van het bewustzijn voor de lokale eigenheid en de aanwezigheid van de DO internationaal.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.