Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Alodia Espumoso Luxuría Brut Nature (Blanco) Tijdelijk uitgeput

12,20

D.O. Somontano

Verpakking per 6

Chardonnay en Macabeo, 18 maanden 'en rima'
Bodegas Alodia, in zijn wens om de wijnliefhebbers nieuwe wijnen en ervaringen bij te brengen, produceert de enige witte mousserende wijn in de Somontano-regio.
Luxuria is een witte mousserende wijn Brut Nature met 18 maanden rijping op basis van Chardonnay en Macabeodruiven.
Na ontristing, macereren de druiven gedurende een paar uren op lage temperatuur (10-12 °C) waardoor meer smaak en de gewenste kleurintensiteit wordt bekomen.
Er wordt helemaal geen 'licor de expedición' of suiker aan toegevoegd, en aldus een Brut Nature.
Licht strogele kleur met gemiddelde intensiteit.
Overvloedige
en voortdurende ontwikkeling van de fijne belletjes.
Expressieve
citrusaroma's, licht oxidatieve appel, florale toets, zeer fris wit fruit. Mooie complexiteit die toeneemt en evolueert in het glas.
De mond is
gestructureerd, breed, met een licht bittertje, en een lange afdronk.

Bodegas Alodia - (BIO)  Geef alle wijnen
D.O. Somontano, de regio die de laatste jaren de waarde en het prestige van zijn wijnen wist geaprecieerd, heeft vele waardevolle troeven. Uitzonderlijk gelegen wijngaarden tussen 350 en 650m hoogte aan de voet van de Pyreneeën, met ideale dag/nacht temperaturen, de nodige neerslag, autochtone druivenrassen en een aantal zeer gedreven wijnbouwers. Somontano is tevens een regio van traditie en noeste arbeid gedurende eeuwen, waaraan de familie Labata niet kan of wil aan voorbijgaan.

Sergio Labata van Bodegas Alodia is een voorvechter van de identiteit van Somontano, hun wijngaarden, hun oude druivenrassen, ... uit de aarde en de druivenstokken, ontstaat een edel sap dat een hele geschiedenis en de essentie van een bestaan weerspiegelt.
Bodegas Alodia staat voor de recuperatie en revalorisatie van de autochtone variëteiten (Alcañon, Moristel, Parraleta), waar de regio groot mee geworden is:
Met behulp van een innovatief gedachtengoed, ultra moderne vinificatietechnieken, toegevoegd aan een eeuwenoude arbeid met groot respect voor de wijngaarden en hun omgeving, beogen ze de beste wijnen van de regio te maken.
Crucelós, El Treviño, Rosellas en El Carrascal zijn de namen van de wijngaarden, gekozen door de voorgangers, overgedragen van vaders op zonen, beslaan ongeveer 17ha en worden door de jonge wijnmaker Sergio Labata momenteel biologisch bewerkt.

Sergio werkt zowel in de wijngaard als het bedrijf ecologisch, maar zoals veel kleine wijnboeren werkt hij zonder certificaat. De eisen vragen (te)veel tijd en bureaucratie en (te)veel geld gezien de beperkte productie.Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.