Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Alodia Orache Tinto Tijdelijk uitgeput

6,85

D.O. Somontano

Verpakking per 6

Garnacha en Cabernet Sauvignon, 4 maanden Am. eik
Orache, de nieuwe Alodia wijn, als antwoord op de vraag in het segment "Entry level" van biologische wijnen en voor het grote publiek.
Orache is een Aragonees woord dat gebruikt wordt om te verwijzen naar het metereologische weer, zoals ook het etiket wordt verduidelijkt met isobaren.
In dorpen in de Somontano-regio gebruiken de mensen gezegden zolas: 'Tápate si vas a salir que hace un orache ... '(vrije vertaling: 'Pak je goed in als je naar buiten gaat, het waait.')

Garnacha Tinta met Cabernet Sauvignon druiven uit de oude wijngaarden Crucelós, Treviño en Coronas bij Adahuesca op 650 meter hoogte op de hellingen van de Sierra de Guara en Sevil Gebergte op een rode, stenige, kalkhoudende bodem die traditioneel, volgens de grondbeginselen van de ecologische landbouw, worden bewerkt middels organische bemesting, mechanische en handmatige bewerking van de bodem en zonder gebruik van chemicaliën.
De druiven worden in de (koele) nachtelijke uren machinaal geoogst en bij binnenkomst in het wijnhuis manueel gecontroleerd. Vervolgens worden de druiven ontsteeld en is de wijn met de schillen koel vergist in roestvrijstalen tanks. Na de alcoholische gisting rijpt de wijn ca. vier maanden in kleine vaten van Amerikaans eikenhout.

Kersenrode kleur met paarse tinten.
Mooie aromatische intensiteit, fris fruitige, frambozen en rode bessen, krieken en florale toetsen, ook verfijnde kruidigheid.
De aanzet in de mond is zacht en evenwichtig met een mooie vlezigheid, mooi fris fruit en opnieuw beetje kruidig, zachte tannines.
Middenlange afdronk.

Het is een eenvoudige wijn die zich ontplooit in zijn frisheid, mooi fruit en florale aroma's met een meer dan behoorlijke vulling! Zijn lichte zuurgraad maakt het een leuke, toegankelijke wijn voor elke gelegenheid, kan eventueel fris geschonken worden op een warme dag.

Bodegas Alodia - (BIO)  Geef alle wijnen
D.O. Somontano, de regio die de laatste jaren de waarde en het prestige van zijn wijnen wist geaprecieerd, heeft vele waardevolle troeven. Uitzonderlijk gelegen wijngaarden tussen 350 en 650m hoogte aan de voet van de Pyreneeën, met ideale dag/nacht temperaturen, de nodige neerslag, autochtone druivenrassen en een aantal zeer gedreven wijnbouwers. Somontano is tevens een regio van traditie en noeste arbeid gedurende eeuwen, waaraan de familie Labata niet kan of wil aan voorbijgaan.

Sergio Labata van Bodegas Alodia is een voorvechter van de identiteit van Somontano, hun wijngaarden, hun oude druivenrassen, ... uit de aarde en de druivenstokken, ontstaat een edel sap dat een hele geschiedenis en de essentie van een bestaan weerspiegelt.
Bodegas Alodia staat voor de recuperatie en revalorisatie van de autochtone variëteiten (Alcañon, Moristel, Parraleta), waar de regio groot mee geworden is:
Met behulp van een innovatief gedachtengoed, ultra moderne vinificatietechnieken, toegevoegd aan een eeuwenoude arbeid met groot respect voor de wijngaarden en hun omgeving, beogen ze de beste wijnen van de regio te maken.
Crucelós, El Treviño, Rosellas en El Carrascal zijn de namen van de wijngaarden, gekozen door de voorgangers, overgedragen van vaders op zonen, beslaan ongeveer 17ha en worden door de jonge wijnmaker Sergio Labata momenteel biologisch bewerkt.

Sergio werkt zowel in de wijngaard als het bedrijf ecologisch, maar zoals veel kleine wijnboeren werkt hij zonder certificaat. De eisen vragen (te)veel tijd en bureaucratie en (te)veel geld gezien de beperkte productie.Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.