Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
La Val Albariño 'fermentado en barrica' 2015

17,95

D.O. Rías Baixas

Verpakking per 6

100% Albariño, fermentado en barrica
Na 3 weken gisting op nieuwe eiken vaten, vertoefde deze Albariño nog een 6-tal maanden 'con lías' op deze vaten, zonder de karakteristieken van de Albariñodruif te verdrukken.
Dit geeft weer eens een zeer elegante, mooi opgebouwde wijn met zeer mooie, fijne zuren en perfect geïntegreerde houttoets.


Licht goudgeel, met toch nog een groenige hint.

Mooie aromatische intensiteit, met romige bakkerijimpressies, vanille, licht getoast, mooi in evenwicht met fruitige aroma's van witte perzik,  appel en citrus!

Zijdezachte mondvulling, met mooie frisheid, fruit en perfect geïntegreerd hout!

Ideale wijn voor bij de fijnste visgerechten!
Mooi bewaarpotentieel!


Bodega La Val   Geef alle wijnen
In het mythische gebied van de diepe Atlantische fjorden, de Rías Baixas aan de noordwestkust van Spanje, koestert Galicië sinds eeuwen zijn schitterende Albariñodruif. Zij mogen er des te meer trots op zijn, daar de Nieuwe Wereld er nog niet in slaagde ook die te annexeren.
De appellatie 'Rías Baixas' staat zonder twijfel voor één van Spanje's beste herkomstgebieden voor witte wijn.

In het uiterste zuiden van de appellatie, 'El Rosal' genaamd, daar waar de Miño-rivier de oceaan instroomt, vinifiëren Bodegas La Val deze schitterende nieuwe wijn uitsluitend op basis van hun eigen Albariño-oogst.
De Finca ligt in het graafschap Salvaterra, aan de oevers van de rivier de Miño, en heeft diepe gronden van alluviale oorsprong, met de aanwezigheid van talrijke rotsblokken die zorgen voor frisheid in de zomer en warmte bij rijping.
La Val is één van de pioniers in deze regio en begon in 1989 met een wijngaard van 35ha 'Arantei' (zand & kiezel) genaamd.
Daarna werden 'Taboexa' (1990 - 13 ha - graniet, steen - 200m), 'Pexegueiro' (2001 - 10 ha - graniet, zand) en 'Porto' (2012 - 5 ha - Albariño, Treixadura en Loureiro) toegevoegd, allemaal gelegen in het gebied aan de monding van de Miñorivier.
Één van de vroegst rijpende wijngaarden van de D.O.

'El vino nace en la viña'


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.