Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Blanc dels Aspres (Crianza) 2018

19,70

D.O. Empordà

Verpakking per 6

85% Garnatxa Blanca & 15% Garnacha Gris - vergist en opgevoed gedurende 5-6 maanden op eiken vaten.
De 39 jaar oude wijngaard van Les Corts is gelegen in het oostelijke deel van de gemeente van Cantallops, naast Camí dels Solers, in een gebied van ruw, droog zandig land dat door ondiepe, rotsachtige gronden van geologisch verweerde steensoorten (graniet en leisteen) wordt gekenmerkt met een beperkte aanwezigheid van organisch materiaal.
De druiven werden geselecteerd en manueel geoogst op 20 september. De eerste fractie van de most (mosto flor, 53%) werd verdeeld over 33 vaten, waar deze gistte gedurende 15 dagen. De wijn werd daarna gedurende 5 maanden, met regelmatige batonnage, samen met de fijne droesem opgevoed.

Licht strogeel met groene toets, briljant en helder. Zeer viskeus en tranend.
Toetsen van verse amandelen en pijnboompitten, gedroogde vruchten, samen met oranjebloesem, gestoofde appel (licht oxidatief), rijpe mango, bovenop een balsamische ondertoon. Honing en gebak.
Knisperende beet! Romig (licht mollig?) in de mond, met de adequate zuren, zeer levendig met de nodige structurerende bitters. Brengt toetsen van abrikozenjam en appelmoes, subtiele kruidentoetsen, amandelen en versgebakken broodkorst samen. Mooie persistentie!
Geen gemakkelijke, maar zeer complexe en mooie wijn voor bij stevigere gerechten!
Schitterende combinatie met gerechten met gerookte vlees- en viswaren, kazen, paddenstoelen, risotto's, witte vleessoorten (heerlijk bij zwezeriken!!!),... ruime waaier aan toepassingsmogelijkheden.

Vinyes dels Aspres  Geef alle wijnen
De Bodega Vinyes dels Aspres is gelegen in de gemeente Cantallops - Can Battle, de meest noordelijk gelegen gemeente in het binnenland van de Alt Empordá, in de uitlopers van het Albera-gebergte, een gebied aan de voet van het Pyreneeën. Gehuisvest in een 17de eeuwse masía waar sinds zijn oorsprong wijn, olijfolie en fleskurken werd geproduceerd. In dit wat ruigere gebied liggen de ongeveer 30 ha wijngaarden, die reeds generaties tot de familie behoren, verdeeld over 14 percelen. De aangeplante wijnstokken hebben een gemiddelde leeftijd van 30 jaar.

In S´Alou, Mallol en Remolinar bevindt zich de Garnacha Negra (= Garnacha (Tinta)), in Corts en ten zuiden van Remolinar de Garnacha Blanca en aan de kust en Vallena de Garnacha Roja (= Garnacha Gris). Cofins en het laagste deel van Mallol zijn aangeplant met een andere autochtone variëteit, de Cariñena (= Mazuelo), het erfgoed van dit gebied. Aan deze inheemse rassen, hebben ze aantal "moderne" variëteiten toegevoegd nl. Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah, die een aanvulling vormen op de persoonlijkheid van hun wijnen. Respectievelijk vinden we de Cabernet Sauvignon terug in Grapanelles, Camp dels Clots en Quintà, de Syrah en Merlot in Mallolets de dalt i de baix.

De wijngaarden zijn aangeplant  op terreinen met leisteen en graniet, bovenop een oude rotsachtige ondergrond, arm aan organisch materiaal en zeer gunstig voor het verkrijgen van kwalitatief hoogstaande wijnen. De combinatie van de ligging van deze wijngaarden en de Tramontana, een kenmerkende wind in deze regio, bepalen in grote mate het lage rendement, waarbij de gemiddelde productie minder bedraagt dan 2 kilo druiven per stam. Dit samen met een zorgvuldig onderhoud van de wijngaarden en een nauwgezette opvolging van het productieproces, zijn de sleutel tot het verkrijgen van kwalitatief hoogstaande wijnen.


Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.