Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Alodia '1' Parraleta 2011/2015

11,95

D.O. Somontano

Verpakking per 6

100% Parraleta, 16 maanden eikrijping
Terug van weg geweest deze schitterende wijn!

Bijzondere, originele rode wijn van bijna uitgestorven druivenras uit ecologisch bewerkte wijngaard.
De wijn is gemaakt van 100% Parraleta-druiven uit de eigen, oude wijngaarden gelegen op op 650 meter hoogte, bewerkt volgens de grondbeginselen van de ecologische landbouw.
De Parraleta is een unieke, lang verwaarloozde, bijna verdwenen, plaatselijke, blauwe druivensoort.
Ze is niet gemakkelijk te verbouwen omdat ze zeer gevoelig is aan meeldauw en een enorme groeikracht heeft zowel en bladgroei als productiviteit en dus  veelvuldig en secuur moet worden bewerkt en teruggesnoeid.
De druiven worden 's nachts machinaal geoogst en worden in het wijnhuis manueel gecontroleerd.
Vervolgens worden  de druiven ontsteeld en word de most met de schillen koel vergist in roestvrijstalen tanks. Na de malolactische (tweede) gisting wordt de wijn 14 maanden op eiken vaten 'opgevoed'.
Uitzonderlijke intense kersenrode kleur met paarse rand.
Veel rood fruit (rode bessen, frambozen, bosbessen) op een kruidige ondertoon.
Mooie frisse aanzet, mondvullend met goede structuur door stevige  tannines, evenwichtig en vol.
Complexe wijn.
De wijn kan goed ouderen door zijn hoge tanninegehalte en juiste zuurgraad.Bodegas Alodia - (BIO)  Geef alle wijnen
D.O. Somontano, de regio die de laatste jaren de waarde en het prestige van zijn wijnen wist geaprecieerd, heeft vele waardevolle troeven. Uitzonderlijk gelegen wijngaarden tussen 350 en 650m hoogte aan de voet van de Pyreneeën, met ideale dag/nacht temperaturen, de nodige neerslag, autochtone druivenrassen en een aantal zeer gedreven wijnbouwers. Somontano is tevens een regio van traditie en noeste arbeid gedurende eeuwen, waaraan de familie Labata niet kan of wil aan voorbijgaan.

Sergio Labata van Bodegas Alodia is een voorvechter van de identiteit van Somontano, hun wijngaarden, hun oude druivenrassen, ... uit de aarde en de druivenstokken, ontstaat een edel sap dat een hele geschiedenis en de essentie van een bestaan weerspiegelt.
Bodegas Alodia staat voor de recuperatie en revalorisatie van de autochtone variëteiten (Alcañon, Moristel, Parraleta), waar de regio groot mee geworden is:
Met behulp van een innovatief gedachtengoed, ultra moderne vinificatietechnieken, toegevoegd aan een eeuwenoude arbeid met groot respect voor de wijngaarden en hun omgeving, beogen ze de beste wijnen van de regio te maken.
Crucelós, El Treviño, Rosellas en El Carrascal zijn de namen van de wijngaarden, gekozen door de voorgangers, overgedragen van vaders op zonen, beslaan ongeveer 17ha en worden door de jonge wijnmaker Sergio Labata momenteel biologisch bewerkt.

Sergio werkt zowel in de wijngaard als het bedrijf ecologisch, maar zoals veel kleine wijnboeren werkt hij zonder certificaat. De eisen vragen (te)veel tijd en bureaucratie en (te)veel geld gezien de beperkte productie.Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.