Import van Spaanse wijnen
   
HomeBodegasWijn WijzerGeschenkenVerpakkingPraktische InfoNieuws
 
Alodia '1' Moristel 2011/2016

10,75

D.O. Somontano

Verpakking per 6

100% Moristel, 4 maanden eikrijping
Druiven afkomstig van de 'finca' Crucelós, met een rode steenachtige ondergrond, gesitueerd in Adahuesca op 650 m hoogte in de glooiingen van de Sierra de Guara en Sevil. Verbouwd volgens de principes van biologische wijnbouw, met organische bemesting en mechanische grondbewerking. Nachtelijk & machinaal geoogst.
Na een schilmaceratie op lage temperatuur, wordt de temperatuur op gecontroleerde manier verhoogd voor de alcoholische gisting, teneinde de variëtale aroma's te onttrekken. Rijping met de fijne gisten en droesem op eiken vaten met wekelijkse bâtonnage gedurende 4 maanden.
Intense, donkere kersenrode kleur met paarse rand. Karaktervolle aromatische intensiteit, met veel krieken, mooie kruidigheid, zoethout, licht balsamisch en mooi geïntegreerd hout. Mooie florale achtergrond. Elegante aanzet in de mond met mooie vulling, grote frisheid, elegante zuren, kruidig, mooie tannines. Goede persistentie met weerom kruidigheid.


Bodegas Alodia - (BIO)  Geef alle wijnen
D.O. Somontano, de regio die de laatste jaren de waarde en het prestige van zijn wijnen wist geaprecieerd, heeft vele waardevolle troeven. Uitzonderlijk gelegen wijngaarden tussen 350 en 650m hoogte aan de voet van de Pyreneeën, met ideale dag/nacht temperaturen, de nodige neerslag, autochtone druivenrassen en een aantal zeer gedreven wijnbouwers. Somontano is tevens een regio van traditie en noeste arbeid gedurende eeuwen, waaraan de familie Labata niet kan of wil aan voorbijgaan.

Sergio Labata van Bodegas Alodia is een voorvechter van de identiteit van Somontano, hun wijngaarden, hun oude druivenrassen, ... uit de aarde en de druivenstokken, ontstaat een edel sap dat een hele geschiedenis en de essentie van een bestaan weerspiegelt.
Bodegas Alodia staat voor de recuperatie en revalorisatie van de autochtone variëteiten (Alcañon, Moristel, Parraleta), waar de regio groot mee geworden is:
Met behulp van een innovatief gedachtengoed, ultra moderne vinificatietechnieken, toegevoegd aan een eeuwenoude arbeid met groot respect voor de wijngaarden en hun omgeving, beogen ze de beste wijnen van de regio te maken.
Crucelós, El Treviño, Rosellas en El Carrascal zijn de namen van de wijngaarden, gekozen door de voorgangers, overgedragen van vaders op zonen, beslaan ongeveer 17ha en worden door de jonge wijnmaker Sergio Labata momenteel biologisch bewerkt.

Sergio werkt zowel in de wijngaard als het bedrijf ecologisch, maar zoals veel kleine wijnboeren werkt hij zonder certificaat. De eisen vragen (te)veel tijd en bureaucratie en (te)veel geld gezien de beperkte productie.Espavino, Leuvensestraat 90, B-3051 Sint-Joris-Weert, Telefoon: +32 (0)16 47 09 04, Fax: +32 (0)16 47 27 40, Mail naar info@espavino.be voor meer informatie of vragen.